Geplaatst op zaterdag 08 november 2008 @ 15:43 , 89 keer bekeken
* 250 gr. gedroogde abrikozen,
* 1 stukje gember ter grootte van een duim,
* 4 verse abrikozen,
* 1.2 dl. appelazijn,
* 1 teentje knoflook
,* 8 eetl. suiker.
* 3 verse Spaanse pepers
, Ontpit de verse abrikozen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Laat de gedroogde abrikozen 1 uur weken in zoveel water dat ze onderstaan. Giet ze af en bewaar 4 eetlepels van het weekvocht. Draai de geweekte abrikozen, de verse abrikozen, de knoflook, de Spaanse pepertjes en de geschilde gember in de keukenmachine tot een dikke massa. Doe deze in een pan met het bewaarde water en de appelazijn en de suiker en roer om alles goed te mengen. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het mengsel onder af en toe roeren 30 minuten koken, of totdat de chutney dikker wordt. Schep de hete chutney in gesteriliseerde potten. De chutney is in de koelkast enkele dagen houdbaar. (Voor een pot van ca. 5 dl.).
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan:
Aanbevelingen door leden:
strideen informatie en mooie club
Bijv. "Dit is een superleuke club voor..."