Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 04 oktober 2023 @ 12:39 door Susan- , 89 keer bekeken

Dundee - In het Babanango Game Reserve zijn opnieuw olifanten geïntroduceerd, een buitengewone stap in het natuurbehoud van de regio. Een triomfantelijke terugkeer van de olifanten naar dit gebied in KwaZulu-Natal waar ze al meer dan 150 jaar afwezig waren.

Een kleine familie van zeven olifanten die een genetische connectie hebben met de olifanten uit het Kruger nationaal park, werd overgebracht vanuit het Manyoni Private Game Reserve in Maputaland. Daarna volgden nog twee mannetjesolifanten uit het Tembe Elephant Park in het noorden van KwaZulu Natal. De meest recente aanwinst van zeven olifanten komt uit het Addo Elephant nationaal park in de Oost-Kaap. Na zoveel jaar en ontzettend veel werk van gedreven mensen kunnen woorden hun vreugde voor de terugkeer van de olifanten naar deze regio beschrijven. 

Het (her)introduceren van olifanten uit verschillende wildgebieden van Zuid-Afrika naar een nieuwe regio zorgt dat er een nieuwe kudde wordt gevormd met een grote genetische diversiteit, wat cruciaal is voor de gezondheid en levensvatbaarheid van de olifantenpopulatie op de lange termijn. Het draagt ??ook bij aan het behoud van de soort, want de grote uitdaging voor de olifanten is niet het aantal, maar wel het beschikbare leefgebied. Het creëren van nieuwe wildgebieden en herintroduceren van olifanten zorgt dat de druk op de bestaande gebieden wordt verminderd en de verspreiding van de olifanten wordt uitgebreid.

De translocatie van de olifanten uit de drie verschillende reservaten in Zuid-Afrika werd mogelijk gemaakt door samenwerking met Conservation Outcomes, Ezemvelo KZN Wildlife, Aspinall Foundation, Over and Above Africa, DCM Surfaces, South African National Parks en Conservation Solutions. De herintroductie van olifanten maakt van Babanango Game Reserve een Big Five-reservaat en heeft een belangrijk en positief effect op het ecosysteem van het reservaat als geheel.

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.