Blog
Geplaatst op woensdag 23 december 2009 @ 11:57 door Susan- , 1094 keer bekeken
* ca 300 gr. schapenvlees, | * 2 stengels bleekselderij, |
* ca 300 gr. rundvlees, | * 3 bosuitjes, |
* ca 300 gr. varkensvlees, | * 150 gr. erwten, |
* een stuk schenkel, | * ½ groene paprika, |
* 50 gr. bakboter, | * peterselie, |
* 750 ml. runderbouillon, | * zout en peper, |
* 3 wortels, | * ca 2 kg. aardappels, |
* 200 gr. gesneden kool, | * roomboter. |
* 100 gr. bonen, |
Snij de wortels, paprika, bleekselderij en bosuitjes klein. Doe alles in een grote schaal, voeg ook de kool, erwten en bonen toe. Bestrooi met zout en peper en meng alles door elkaar. Snij het vlees in blokjes en bak het in kleine porties tegelijk rondom goed bruin. Schep de bruin gebakken vleesblokjes in een schaal. Voeg bij iedere porties een beetje van de 50 gr bakboter toe. Als al het vlees is gebakken, bestooi het in de schaal met wat zout en peper. Doe de bouillon in de pan en kook in een minuutje alle vleesbaksels los; giet de bouillon daarna terug in de kan. Doe nu, laag om laag, groente- en vleesmengsel in de braadpan.Strooi bovenop de fijngesneden peterselie. Gooi de bouillon er op en zet het op een klein sudderpitje. Laat het zo ca 2 uur stoven. Niet doorroeren.
Serveren met in-de-schil-gekookte aardappels en roomboter. Voor 6 personen
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.