Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 04 oktober 2023 @ 12:30 door Susan- , 83 keer bekeken

Kaapstad - Terwijl stijgende prijzen veel inwoners van Kaapstad noodzaken om dieper in hun beugel te tasten, heeft een recente studie uitgewezen dat de moederstad voor reizigers net een van de meest betaalbare steden ter wereld is. 

Reisexperts van Bounce voerden een onderzoek uit waaruit bleek dat Kaapstad in 2023 de op zes na meest betaalbare reisbestemming ter wereld is. Om de meest betaalbare bestemming voor een citytrip in 2023 uit te kiezen, ging een onderzoeksteam van 75 personen aan de slag om de beste vakantiebestemmingen (voor jouw portemonne) van dit jaar te selecteren op basis van de kosten van hotels, bier en de prijzen het vervoer. Volgens hun onderzoek kost een gemiddelde maaltijd ongeveer 200 rand (ong. 10 euro) en een biertje komt op 46 rand (2,3 euro), terwijl een gemiddelde hotelkamer per nacht op ongeveer 5600 rand (230 euro) komt. 

Uiteindelijk ging Timi?oara in Roemenië lopen met de titel van goedkoopste bestemming, vooral dankzij het erg goedkope vervoer, en staat Buenos Aires sinds 2021 op de tweede plaats en moest de stad haar eerste plaats afstaan. Buenos Aires heeft nog steeds de laagste gemiddelde prijs voor een fles wijn. De hoofdstad van Azerbeidzjan, Baku, is een nieuwe toevoeging aan de index en staat op de derde plaats.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.