Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 04 oktober 2023 @ 12:32 door Susan- , 82 keer bekeken

Kaapstad - Oktober is feestmaand voor de kabelbaan van de Tafelberg en dit jaar viert ze haar 94-jarige bestaan. Wil je deze maand de berg op, dan kunnen Zuid-Afrikanen met een geldig identiteitsbewijs op weekdagen genieten van speciale tarieven om het topje van de berg te bezoeken met de kabelbaan.

Sinds de opening op 4 oktober 1929 heeft de kabelbaan al meer dan 30 miljoen bezoekers mogen verwelkomen en getransporteerd naar de top om bezoekers te laten genieten van de panoramische vergezichten over Kaapstad.

In de beginperiode bestond het bakje waarmee bezoekers naar de top van de Tafelberg werden vervoerd uit hout en een tinnen dak, waarin slechts 19 passagiers en een conducteur konden plaatsnemen. Het duurder toen bijna 10 minuten om de top van de berg te bereiken 700 meter hoger.

Dankzij de moderne kabelkar met een roterende vloer kunnen er tegenwoordig gemakkelijk en snel tot 65 passagiers in slechts vier tot vijf minuten naar de top van de berg worden vervoerd.

Voor oktober biedt de Cableway speciale kortingen aan alle inwoners van Zuid-Afrika. Met een geldig Zuid-Afrikaans identiteitsbewijs kunnen kinderen een retourticket koepn voor slechts 100 rand en een ticket voor volwassenen voor 200 rand tijdens de weekdagen.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.